blog-post-img-218

Sfaturi pentru externalizarea activităţii pe social media

Am tot vorbit în diverse articole despre capcanele în care poate cădea un manager care decide să-şi realizeze singur activitatea pe social media şi cred că este mai mult decât clar faptul că marketingul pe social media este o activitate care consumă foarte mult timp. Dacă ar fi fost o activitate uşoară, atunci toată lumea ar fi avut un succes de invidiat.

Şi cum foarte puţine companii îşi permit un angajat full-time pe social media, externalizarea serviciilor ar putea fi o soluţie viabilă. Totuşi, ca în cazul oricărei externalizări sunt câteva sfaturi pe care trebuie să le luaţi în considerare:

Definiţi clar de la început toate activităţile

Externalizarea serviciilor pe social media poate crea confuzie. Pentru rezolvarea acestei probleme este bine ca ambele părţi să fie deschise să ofere toate informaţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor. Clientul trebuie să pună la dispoziţie toate detaliile de care dispune cu privire la publicul ţintă, tipicul şi interesele acestuia, precum şi informaţii cu privire la planurile de extindere, promoţii şi oferte speciale. Pe de altă parte, furnizorul trebuie să explice clar acţiunile întreprinse şi fecvenţa acestora pentru ca parteneriatul să fie unul de succes. Un plan de acţiune corespunzător, realizat la începutul unui an, este excelent pentru a vizualiza mai uşor progresele opţinute.

Cereţi dovezi că partenerul selectat ştie în profunzime ce înseamnă marketingul pentru social media

Cu fiecare grup de oameni în parte se comunică diferit în social media. Prin urmare furnizorul de servicii trebuie să ştie cum să explice cu exactitate cum va pune problema cu publicul ţintă al clientului şi de ce o va face în acel mod. Furnizorul trebuie să arate că va gândi planul de marketing dedicat şi personalizat şi nu va folosi activităţi similare altor clienţi din acelaşi domeniu de activitate sau mai rău va folosi în promovare generalităţi (de tipul, toţi iubesc bancurile, vom posta bancuri pentru ca fanii să se distreze – aici e o discuţie mult mai amplă pe care o voi aborda în alt articol).

Urmăriţi serviciile oferite

În funcţie de frecvenţa activităţilor din fiecare lună este important ca responsabilii clientului să ţină evidenţa activităţilor efectuate şi chiar să le arhiveze. Acest lucru va ajuta clientul să înţeleagă procesul şi să aibă mai mare încredere în serviciile furnizorului, mai ales ca tipul acesta de activităţi de marketing sunt de cele mai multe ori intangibile. Pe de altă parte furnizorul trebuie să-şi asume realizarea unor rapoarte lunare în care să evidenţieze progresul obţinut, aspectele care ar trebui îmbunătăţite precum şi idei noi care ar putea accelera procesul de creştere a notorietăţii de brand.

Mădălina Băisan 20 posts

Creativ de inspiraţie. Militantă a eficienţei în advertising. Auto-perfecţionistă.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

* Comments first need to be approved to show in this post.