blog-post-img-164

Idei de start-up. Site-ul care îţi alege hainele!

Am fost mereu fascinată de idei de start-up bune, care rezolvă o problemă reală, dar tacită a unui public ţintă. Ce este Bombfell? Bombfell este un site care trimite lunar acasă, haine aprobate de stilişti reali, domnilor care nu se înţeleg atât de bine cu termenul „fashion”.

Ideea aparţine unor colegi de cameră de la Harvard care şi-au dat seama că se îmbrăcau demodat şi în acelaşi timp nu aveau timpul şi energia necesară pentru a merge la cumpărături (o formă mai elegantă de a defini atitudinea multor bărbaţi cu privire la îmbrăcăminte).

Cu ajutorul unui stilist s-a născut Bombfell. Utilizatorii îşi creează un cont, echipa de stilişti analizează datele introduse de aceştia şi aleg lunar, pentru fiecare dintre ei, un element de îmbrăcăminte la modă. Datele introduse vizează forma corpului, tonul pielii, brandurile preferate, stilul adoptat şi trec printr-un algoritm şi apoi prin votul decisiv al unui stilist.

Personal ideea mi se pare că are elementele de noutate şi suportul necesar unui start-up de succes. Dacă s-ar implementa şi în România un astfel de sistem, sunt curioasă câţi dintre consumatorii bărbaţi l-ar utiliza. E clar că pe o piaţă ca cea din SUA, unde cumpărăturile online şi automatizarea proceselor sunt la ordinea zilei, apetitul pentru o astfel de aplicaţie este mai ridicat. Dar pe o piaţă ca cea din România, unde în continuare clientul vrea să probeze, să verifice calitatea şi să-şi impună propria părere?

Mădălina Băisan 20 posts

Creativ de inspiraţie. Militantă a eficienţei în advertising. Auto-perfecţionistă.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

* Comments first need to be approved to show in this post.